Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δελτίο τύπου για σύσκεψη σωματείων και φορέων της πόλης μας. Πρόγραμμα δράσης.

 

ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ – ΕΜΠΟΡΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Αιμίλιου Βεάκη 36 2ος όροφος τκ 12134 Αρ. Μητ. Σωμ. 30047/2014

τηλ 2105754560 – 6974702115 6932383032

https://enosieveperisteriou.blogspot.com/enosieveperisterioy@yahoo.com

13/2/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σωματείων και μαζικών φορέων  της πόλης μας στο θεατράκι του Δημαρχείου.  

Τη σύσκεψη διοργάνωσαν: Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Περιστερίου, το Συνδικάτο Οικοδόμων - Παράρτημα Περιστερίου και το Παράρτημα Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Περιστερίου - Αιγάλεω - Χαϊδαρίου - Αγ. Βαρβάρας.

Από τους προσκληθέντες πήραν μέρος: Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Περιστερίου, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, ο Σύλλογος Γυναικών Περιστερίου (μέλος της ΟΓΕ), η Ένωση ΕΒΕ Περιστερίου, η Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών και Περιχώρων Παράρτημα Περιστερίου, το Συνδικάτο Επισιτισμού -Τουρισμού - Παράρτημα Δυτικών, η Σωματειακή Επιτροπή Εργαζόμενων Δήμου Περιστερίου του Συνδικάτου ΟΤΑ, η Α' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου», το ΕΣΥΝ Περιστερίου και η Επιτροπή Λογιστών και Ελεγκτών Δυτικών Συνοικιών.

Την σύσκεψη απασχόλησε η κατάσταση που διαμορφώνεται μετά από δυο χρόνια πανδημίας με την ακρίβεια να κατατρώει το λαϊκό εισόδημα.

Αποφασίστηκε η συμμετοχή στο μεγάλο συλλαλητήριο το Σάββατο 26 Φλεβάρη στις 12:00 στο Σύνταγμα. Εγκρίθηκε ψήφισμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ. Κατέληξε σε πλαίσιο αιτημάτων και πρόγραμμα δράσης για την ενημέρωση του λαού της πόλης μας.   Αποφασίστηκε επίσης η δημιουργία επιτροπής αλληλεγγύης για να μην υπάρχει λαϊκό σπίτι και μικρομάγαζο με κομμένο ρεύμα.

               ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Παραθέτουμε το κοινό πλαίσιο αιτημάτων και το πρόγραμμα δράσης. Κάνουμε δική μας υπόθεση την προστασία της ζωής μας, της υγείας μας, του εισοδήματός μας. Συνεισφέρουμε στην ενημέρωση των συναδέλφων, συμμετέχουμε με όποιο τρόπο μπορούμε.

                 ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Πάρτε τώρα μέτρα για την προστασία και

ενίσχυση του λαϊκού εισοδήματος

 

             Σωματεία και φορείς του Περιστερίου και της Δυτικής Αθήνας, το προηγούμενο διάστημα δώσαμε αγώνα για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και του δημόσιου συστήματος Υγείας, για την διεκδίκηση μέτρων για την προστασία της ζωής της υγείας μας, αλλά και του συνόλου των δικαιωμάτων μας.

Αυτοί οι αγώνες αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη σήμερα που η κυβέρνηση περνάει σε νέα πιο σκληρή επίθεση απέναντι στα λαϊκά στρώματα.

             Τώρα που η υγεία, η προστασία από καιρικά φαινόμενα, το λαϊκό εισόδημα θυσιάζονται για ακόμη μια φορά για την κερδοφορία των λίγων.

Απέναντί μας έχουμε ένα κράτος εντελώς ανίκανο να προστατεύσει τη ζωή, την υγεία, την περιουσία του λαού και ικανότατο όταν πρόκειται να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Ένα κράτος που θωρακίζεται ακόμη περισσότερο με νέους νόμους που εντείνουν την εκμετάλλευση, το τσάκισμα των λαϊκών αναγκών, την καταστολή.

 

Το εισόδημα μας έχει μειωθεί γιατί:

 

·         Εξανεμίζεται από τις τεράστιες αυξήσεις στην ενέργεια, τα τρόφιμα, τα είδη πλατιάς κατανάλωσης.

·         Πληρώνουμε το Ταμείο Ανάκαμψης, μέσα από το οποίο τροφοδοτούνται με τεράστια χρηματικά ποσά μεγάλες επιχειρήσεις. Καθημερινά ακούμε για δις που πέφτουν στην οικονομία και το δικό μας πορτοφόλι αδειάζει στη μέση του μήνα.

·         Πληρώνουμε πανάκριβα την “πράσινη ανάπτυξη”. Το μόνο πράσινο που έχουμε δει μέχρι στιγμής είναι τα 100€ που φεύγουν στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Τα προηγούμενα χρόνια έλεγαν ότι θα έχουμε φθηνότερη ενέργεια, σήμερα χρυσοπληρώνουμε τις πράσινες επενδύσεις τους για να κερδίζουν οι εταιρείες στο κλάδο της Ενέργειας.

·         Έχουν φτιάξει μια βεντάλια από εργασιακούς νόμους, όπου δουλεύουμε πάμφθηνα για τους εργοδότες. Όποτε και όταν θέλουν με μισθούς πείνας. ΝΔ – ΠΑΣΟΚ νομοθέτησαν ο κατώτατος μισθός να καθορίζεται από τον Υπουργό Εργασίας, ο ΣΥΡΙΖΑ το εφάρμοσε. Έχουμε να δούμε ουσιαστική αύξηση στο κατώτατο μισθό πάνω από 10 χρόνια.

·         Πληρώνουμε πανάκριβα για την υγεία μας, μεγάλο κομμάτι από το μισθό και τις συντάξεις μας πάει σε ιδιώτες γιατρούς, εξετάσεις στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Η κατάσταση επιβαρύνθηκε ακόμη περισσότερο στην περίοδο της πανδημίας και με τα test για τον κορονοϊό.

·         Οι γονείς με παιδιά στα σχολεία βάζουμε από τις τσέπες μας λεφτά για θέρμανση, αναλώσιμα, αντισηπτικά. Το ίδιο οι καθηγητές και οι δάσκαλοι.

·         Η αντιλαϊκή φορολογία στους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες δεν σταμάτησε ούτε λεπτό, αλλά μετατέθηκε λίγους μήνες μετά.

·         Η Δημοτική Αρχή Παχατουρίδη εφαρμόζει φορομπηχτική πολιτική και  ανταποδοτικότητα. Δεν διεκδικούν μεγαλύτερη κρατική χρηματοδότηση και δεν κυνηγάνε τους μεγαλοφειλέτες. Την ίδια ώρα που παρουσιάζουν πλεόνασμα δεν μειώνουν κανέναν φόρο για το λαό. Ακόμα περιμένουν οι μικρομαγαζάτορες μια μικρή ανάσα από την επιστροφή των δημοτικών τελών.

·         Οι αυξήσεις στα ενοίκια είναι δραματικές. Οι δαπάνες για την στέγαση φτάνουν ακόμα και στο 50% του εισοδήματος μας.

 

ΩΣ ΕΔΩ!!

Δεν κάνουμε βήμα πίσω! Δυναμώνουμε τον αγώνα και τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας, που αφορούν στην προστασία της ζωής, της υγείας και του εισοδήματός μας.

 

             Διεκδικούμε:

 

ü  Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Αύξηση σε όλες τις συντάξεις, καταβολή όλων των αναδρομικών, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

ü  Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης

ü  Μειώσεις κατά 50% των τιμολογίων σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, internet και των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Μείωση των τιμών στα βασικά διατροφικά αγαθά. Κατάργηση των ειδικών φόρων σε ενέργεια και καύσιμα.

ü  Μείωση του ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες. Αφορολόγητο στα 12.000€ με προσαύξηση 3.000 € για κάθε παιδί.

ü  Άμεση επιδότηση ενοικίου για λαϊκές οικογένειες και εργαζόμενους με χαμηλό εισόδημα και πολύτεκνες οικογένειες. Χορήγηση μηνιαίου στεγαστικού επιδόματος 300 ευρώ, σε όλους τους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από την οικία τους.

ü  Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

ü  Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, θέρμανση, νερό, τηλέφωνο. Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της περιουσίας του λαού

ü  Γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα φτωχά νοικοκυριά.

ü  Δωρεάν Rapid Test για όλο το λαό, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, από το δημόσια σύστημα υγείας.

ü  Επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος στο ύψος των αυξήσεων για αυτοαπασχολουμένους και ΕΒΕ με εισόδημα μικρότερο των 12000 €.

 

Πρόγραμμα δράσης:

 

 

·         Την Τρίτη 15/2 στις 10:00. Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΔΕΔΔΗΕ (Θηβών 57 Περιστέρι) - Να μην κοπεί ρεύμα σε κανένα λαϊκό σπίτι.

·         Το Σάββατο 19/2 στις 11:00 Συγκέντρωση - πικετοφόρια στον πεζόδρομο Περιστερίου (Εθν. Αντιστάσεως και Καραθεοδωρή).

·         Την Τρίτη 22/2 και την Πέμπτη 24/2, στις 18:30, αυτοκινητοπορείες στις γειτονίες του Περιστερίου. ( Σημείο έναρξης Ευαγγελίστρια ).

·         Παράσταση διαμαρτυρίας στον Δήμο Περιστερίου για τα Δημοτικά Τέλη.

·         Συγκέντρωση – εξόρμηση στο κεντρικό κατάστημα του Σκλαβενίτη (Λ. Κηφισού 136)

·         Συμμετοχή στο μεγάλο συλλαλητήριο των συνδικάτων το Σάββατο 26/2      12:00 στο Σύνταγμα.

 

Σωματεία - Φορείς Περιστερίου





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΑΡΙΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

  1/6/2023   Στο φόντο μιας νέας οικονομικής κρίσης που έρχεται , όπως όλα δείχνουν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παίρνει τα μέτρα της. Μας προετοιμάζει για ένα νέο κύκλο επίθεσης στο εισόδημα και τα δικαιώματα μας. Θα το ανεχτούμε ?   Συνάδελφοι,             Την ώρα που τα Κόμματα που διεκδικούν τον Κυβερνητικό θώκο   έχουν φτιάξει μία «μαγική εικόνα» σταθερότητας, ανάπτυξης και δικαιοσύνης, για την επόμενη μέρα των εκλογών, έρχεται η Εαρινή έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να γκρεμίσει με κρότο αυτό το χάρτινο σκηνικό.        Η  έκθεση αυτή  προβλέπει ·          Κατάργηση των μέτρων στήριξης για την ενέργεια, μέχρι το τέλος του 2023 . Τέρμα και επίσημα πλέον στα   power και fuel pass.   ·          Νέα πράσινα χαράτσια για σπίτια αυτοκίνητα, και τις μικρές επιχειρήσεις. Ακόμα πιο γρήγορη μετάβαση στην πράσινη ενέργεια με τις επιπτώσεις που ήδη πληρώνει   ακριβά   η τσέπη μας και το περιβάλλον.   ·          Συνέχιση της «προσπάθειας για μείωση των μη εξυπηρετούμενων δαν

Την Τετάρτη 22/11 Κλείνουμε τα μαγαζιά μας. Το φορολογικό έκτρωμα της Κυβέρνησης δεν θα περάσει!!!

  10/11/23 Δελτίο Τύπου Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο – έκτρωμα της Κυβέρνησης δεν θα περάσει. Όλοι οι ελεύθεροι Επαγγελματίες , Αυτοαπασχολούμενοι , Επιστήμονες Την τέταρτη  22/11 Κλείνουμε τις βιοτεχνίες, τα μαγαζιά μας, τα γραφεία  μας Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση 12.00μμ στην Ομόνοια και στην πορεία στο Υπουργείο οικονομικών             Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες ελεύθερους επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους και αυτοκινητιστές που είπαν ένα ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΟΧΙ , στα σχέδια της κυβέρνησης για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Με μαχητικό συλλαλητήριο της περασμένης Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας κάναμε ξεκάθαρο προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν θα ανεχθούμε να μας φορτώσουν και άλλα βάρη.             Την Τετάρτη 8/11 έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα.               Συνεχίζουμε δυναμικά. Με τον αγώνα μας ακυρώνουμε τα σχέδια της κυβέρνησης για νέα φοροεπιδρομή στους μικρούς επαγγελματίες . Καλούμε τα Σωματεία και τις Ενώσεις να εντείνουν το άνοιγμα που έχουν ξεκινήσει στους συναδέλφους. Με εξορμή

Δευτέρα 3/7 κινητοποίηση για αποτροπή πλειστηριασμού σε σπίτι συναδέλφου μας

  ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ – ΕΜΠΟΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ Αιμίλιου Βεάκη 36 2 ος όροφος τκ 12134 Αρ. Μητ. Σωμ. 30047/2014 τηλ 2105754560 – 69 74702115 6932383032 https://enosieveperisteriou.blogspot.com/ enosieveperisterio y @yahoo. com 30/6/2023   Η Ένωση Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων Περιστερίου καταδικάζει έναν ακόμη πλειστηριασμό που ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν τα fund την Δευτέρα 3/7/23 και αφορά το σπίτι συναδέλφου μας στο Περιστέρι. Πρόκειται για μια ακόμη πρώτη κατοικία από τις χιλιάδες που έχουν βάλει στο μάτι ότι θα αρπάξουν τα κοράκια, αξιοποιώντας όλο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο που έχουν νομοθετήσει διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις. Δεν θα τους περάσει, θα είμαστε εκεί να αποτρέψουμε έναν ακόμη απαράδεκτο πλειστηριασμό. Δεν θα αφήσουμε το συνάδελφό μας μόνο του, να του πάρουν το σπίτι που το έφτιαξε με κόπο και ιδρώτα και τώρα κινδυνεύει να το χάσει. Απαιτούμε την αναστολή όλων των πλειστηριασμών, την καθολική προστασία της πρώτης κατοικία