Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΜΑΡΤΗ στις 12:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΊΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

 

ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ – ΕΜΠΟΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Αιμίλιου Βεάκη 36 2ος όροφος τκ 12134 Αρ. Μητ. Σωμ. 30047/2014  

τηλ 2105754560 – 6974702115 - 6932383032

https://enosieveperisteriou.blogspot.com/             enosieveperisterioy@yahoo.com

18/3/2021

Σάββατο 20 Μάρτη 2021, στις 12.00 στην Πλατεία Δημαρχείου στο Περιστέρι.

Συνάδελφοι, σες

‘Ένας χρόνος πανδημίας και η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να ακούσει τα αιτήματα και τις προτάσεις των γιατρών, των σωματείων, του λαού μας για την ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.  Τα απανωτά  lockdown  χωρίς μέτρα σε χώρους δουλειάς ΜΜΜ κλπ δεν μπορούν να έχουν αποτέλεσμα.

Στην περιοχή μας το σύστημα υγείας δεν ενισχύθηκε ουσιαστικά και παραμένει αδύναμο να ανταποκριθεί. Στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας έχουν μείνει οι μισές μονάδες και οι μισοί γιατροί.

Έκλεισαν το πρώην λοιμωδών στην αγ. Βαρβάρα, το ΑΤΤΙΚΟ νοσοκομείο εξακολουθεί να λειτουργεί με ελλείψεις προσωπικού αλλά με πλεόνασμα σε ράντζα!  

Κόβουν 600 εκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό για την υγεία σε συνθήκες πανδημίας. Η κυβέρνηση ονομάζει επίταξη την αγορά υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα υγείας, διπλασιάζοντας την αμοιβή τους. Αποσύρει γιατρούς από το αποδεκατισμένο δημόσιο σύστημα για να ενίσχυση της “επιταγμένες” μονάδες του ιδιωτικού τομέα!!!

Οι επιλογές της κυβέρνησης είναι συνειδητές, αποτελούν συνέχεια των προηγούμενων και έχουν κριτήριο το κέρδος των λίγων και όχι την υγεία του λαού.

“Όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος” λέει ο λαός μας και η κυβέρνηση έχει διαλέξει το δεύτερο για να κρύψει την εγκληματική της πολιτική.

Η ένωσή μας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του παραρτήματος του συνδικάτου οικοδόμων Περιστερίου και του σωματείου των εργαζομένων του νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ, καλούμε στο συλλαλητήριο που θα γίνει το Σάββατο 20 Μάρτη στις 12:00 στην πλατεία Δημαρχείου.    

Διεκδικούμε:

·     Άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας-πρόνοιας, δωρεάν για όλους, με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, επίταξη ιδιωτικών δομών.

·     Τήρηση των μέτρων υγείας & ασφάλειας της χώρους δουλειάς.

·     Να αυξηθούν τώρα τα δρομολόγια στα ΜΜΜ. Να γίνουν οι προσλήψεις που χρειάζονται.

·     Κατάργηση του νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων, του νόμου περιορισμού του απεργιακού δικαιώματος. Καμία δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης.

·     Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού με πρόσχημα τον κορονοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.

 

Το ΔΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΑΡΙΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

  1/6/2023   Στο φόντο μιας νέας οικονομικής κρίσης που έρχεται , όπως όλα δείχνουν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παίρνει τα μέτρα της. Μας προετοιμάζει για ένα νέο κύκλο επίθεσης στο εισόδημα και τα δικαιώματα μας. Θα το ανεχτούμε ?   Συνάδελφοι,             Την ώρα που τα Κόμματα που διεκδικούν τον Κυβερνητικό θώκο   έχουν φτιάξει μία «μαγική εικόνα» σταθερότητας, ανάπτυξης και δικαιοσύνης, για την επόμενη μέρα των εκλογών, έρχεται η Εαρινή έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να γκρεμίσει με κρότο αυτό το χάρτινο σκηνικό.        Η  έκθεση αυτή  προβλέπει ·          Κατάργηση των μέτρων στήριξης για την ενέργεια, μέχρι το τέλος του 2023 . Τέρμα και επίσημα πλέον στα   power και fuel pass.   ·          Νέα πράσινα χαράτσια για σπίτια αυτοκίνητα, και τις μικρές επιχειρήσεις. Ακόμα πιο γρήγορη μετάβαση στην πράσινη ενέργεια με τις επιπτώσεις που ήδη πληρώνει   ακριβά   η τσέπη μας και το περιβάλλον.   ·          Συνέχιση της «προσπάθειας για μείωση των μη εξυπηρετούμενων δαν

Όλοι την Τετάρτη 5 Απριλίου στις 8:30 στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Όχι στην 24ωρη λειτουργία των καταστημάτων.

  30/3/2023 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Να αποσυρθεί εδώ και τώρα η τροπολογία του Υπουργείου Ανάπτυξης που δίνει την δυνατότητα σε κάθε Δήμαρχο να αποφασίζει ακόμα και 24ώρη λειτουργία των καταστημάτων. Συνάδελφοι, Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πιστή στην πολιτική όλων των προηγούμενων Κυβερνήσεων που η κάθε μία έβαζε το λιθαράκι της στην απελευθέρωση του ωραρίου, έφερε προς ψήφιση στην Βουλή, άρον-άρον λίγες μέρες πριν αυτή κλείσει,   μια απαράδεκτη τροπολογία σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης . Ανάμεσα στα άλλα η εν λόγω τροπολογία δίνει την εξουσία στον εκάστοτε δήμαρχο, ούτε καν στο Δημοτικό Συμβούλιο, να αποφασίζει με διάφορες προφάσεις (Λευκές νύχτες, Μαύρες Παρασκευές κτλ) το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων   πέραν αυτού που υπάρχει σήμερα. Δηλαδή από τις 6 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ προωθεί   ακόμα πιο πολύ το καθεστώς κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο εκάστοτε Δήμαρχος χωρίς να δεσμευτεί από πουθενά , χωρίς να ελέγχεται από κανέ

Την Τετάρτη 22/11 Κλείνουμε τα μαγαζιά μας. Το φορολογικό έκτρωμα της Κυβέρνησης δεν θα περάσει!!!

  10/11/23 Δελτίο Τύπου Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο – έκτρωμα της Κυβέρνησης δεν θα περάσει. Όλοι οι ελεύθεροι Επαγγελματίες , Αυτοαπασχολούμενοι , Επιστήμονες Την τέταρτη  22/11 Κλείνουμε τις βιοτεχνίες, τα μαγαζιά μας, τα γραφεία  μας Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση 12.00μμ στην Ομόνοια και στην πορεία στο Υπουργείο οικονομικών             Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες ελεύθερους επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους και αυτοκινητιστές που είπαν ένα ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΟΧΙ , στα σχέδια της κυβέρνησης για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Με μαχητικό συλλαλητήριο της περασμένης Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας κάναμε ξεκάθαρο προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν θα ανεχθούμε να μας φορτώσουν και άλλα βάρη.             Την Τετάρτη 8/11 έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα.               Συνεχίζουμε δυναμικά. Με τον αγώνα μας ακυρώνουμε τα σχέδια της κυβέρνησης για νέα φοροεπιδρομή στους μικρούς επαγγελματίες . Καλούμε τα Σωματεία και τις Ενώσεις να εντείνουν το άνοιγμα που έχουν ξεκινήσει στους συναδέλφους. Με εξορμή