Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Για τις ρυθμίσεις οφειλών της περιόδου της πανδημίας που ανακοίνωσε το υπουργείο οικονομικών

 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο.Β.Σ.Α.

ΠΑΤΟΥΣΑ 3 Τ.Κ.10677 ΑΘΗΝΑ '210 3809327 FAX210 3818740

emailsobsagr@gmail.com,  ιστοσελίδα ΟΒΣΑ: www.obsa.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για τις ρυθμίσεις οφειλών της περιόδου της πανδημίας που ανακοίνωσε το υπουργείο οικονομικών

 

Η πρόσφατες ανακοινώσεις του υπουργού οικονομικών Χ Σταϊκούρα σχετικά με την ρύθμιση των φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών που δημιουργήθηκαν στο διάστημα της πανδημίας, αποτελούν πρόκληση για κάθε βιοπαλαιστή αυτοαπασχολούμενο, επαγγελματία, έμπορο, αυτοκινητιστή βιοτέχνη. Οποίος λέει «μια καλησπέρα» με τις «επιχειρήσεις» που βρίσκονται στο οικοδομικό του τετράγωνο, διαπιστώνει ότι ο συνάδελφος δεν μπορεί να σου πει αν θα υπάρχει τους επόμενους μήνες: Κουρείο, φούρνος, ταβερνάκι, ψιλικατζίδικο, τοπική μπουτίκ, ραφείο, συνεργείο, γυμναστήριο, μανάβικο. Η χρονιά που αφήνουμε πίσω είναι «μαύρη» και τα χρέη που βρίσκονται  μπροστά, αδύνατον να αποπληρωθούν με οποία συνταγή ρυθμίσεων και να φέρει η κυβέρνηση.

 

Τα χρέη αυτής της περιόδου οφείλονται στη πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση και αποδείχτηκε εγκληματική. Φτάσαμε εδώ αφού δεν πάρθηκαν ουσιαστικά μετρά για να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας, τα οριζόντια Lockdown, που χρησιμοποιήθηκαν σαν λύση «δια πάσα νόσο» ώστε να κρύψει τις ευθύνες της η κυβέρνηση, διόγκωσαν το πρόβλημα, ενώ τα περιστασιακά μετρά στήριξης που πήρε η κυβέρνηση, αποδείχτηκαν τουλάχιστον ανεπαρκή αφού δεν κάλυψαν ούτε τα βασικά των καθημερινών αναγκών σε επιχείρηση και οικογένεια.

 

Πάει πολύ αυτοί που μας οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση, σήμερα να παριστάνουν τους "σωτήρες", δήθεν ότι θέλουν να διευκολύνουν στην αποπληρωμή των χρεών. Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να χαρίσει ούτε ένα ευρώ από τα χρέη που μας φόρτωσε και θα σφίξει κι άλλο τη θηλιά στο λαιμό των μικρών επαγγελματιών ευελπιστώντας να βγάλει από την «μύγα ξίγκι», ζεστό χρήμα δηλαδή για να ενισχυθεί η ρευστότητα των τραπεζικών ομίλων και να μειωθούν τα δημοσιονομικά ελλείμματα.

Tους απαντάμε. 

Τέρμα πια με τις ρυθμίσεις επί ρυθμίσεων, το έχουμε ξαναδεί το έργο. 

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι είναι στα πλαίσια του Πτωχευτικού Κώδικα που θέσατε άρον άρον σε λειτουργία  ώστε να «περισυλλέξει» το «πτώμα» κάθε μικρής επιχείρηση που θα βρεθεί εκτός το επόμενο διάστημα αφού προβλέπει την πτώχευση νομικών προσώπων αλλά και φυσικών προσώπων ταυτόχρονα: με λίγα λόγια Χάνεις το μαγαζί, χάνεις και το σπίτι, δεσμεύουν ακόμα και τμήμα του εισοδήματος για δεκαετίες. Πρόκειται για μια πραγματική ομηρία!

 

 Κάτω τα χεριά σας από τα σπίτια, τα μαγαζιά, τα εργαλεία των αυτοαπασχολούμενων. Μόνη λύση ανακούφισης είναι:

·         Η γενναία διαγραφή χρεών σε εφορία και τράπεζες. Του συνόλου των τόκων και των προστίμων.  Του 30% του υπόλοιπου χρέους, για τους εν ενεργεία και  του 50% για όσους αυτοαπασχολούμενους που έβαλαν λουκέτο.

·         Διαγραφή τόκων και προστίμων για χρέη ατομικής  ασφάλισης και επιδότηση της από τον κρατικό προϋπολογισμό. Διαγραφή του μέρους των χρεών που αφορά  την εισφορά υγείας. Η υγεία πρέπει να είναι δημόσια και δωρεάν για όλους, με σύγχρονες και επαρκείς υπηρεσίες.

 

Το ΔΣ της ΟΒΣΑ, τα δεκάδες αγωνιστικά σωματεία στην Αττική δεσμευόμαστε ότι στην επίθεση που μας ετοιμάζει η κυβέρνηση θα απαντήσουμε με ανυποχώρητο αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΑΡΙΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

  1/6/2023   Στο φόντο μιας νέας οικονομικής κρίσης που έρχεται , όπως όλα δείχνουν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παίρνει τα μέτρα της. Μας προετοιμάζει για ένα νέο κύκλο επίθεσης στο εισόδημα και τα δικαιώματα μας. Θα το ανεχτούμε ?   Συνάδελφοι,             Την ώρα που τα Κόμματα που διεκδικούν τον Κυβερνητικό θώκο   έχουν φτιάξει μία «μαγική εικόνα» σταθερότητας, ανάπτυξης και δικαιοσύνης, για την επόμενη μέρα των εκλογών, έρχεται η Εαρινή έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να γκρεμίσει με κρότο αυτό το χάρτινο σκηνικό.        Η  έκθεση αυτή  προβλέπει ·          Κατάργηση των μέτρων στήριξης για την ενέργεια, μέχρι το τέλος του 2023 . Τέρμα και επίσημα πλέον στα   power και fuel pass.   ·          Νέα πράσινα χαράτσια για σπίτια αυτοκίνητα, και τις μικρές επιχειρήσεις. Ακόμα πιο γρήγορη μετάβαση στην πράσινη ενέργεια με τις επιπτώσεις που ήδη πληρώνει   ακριβά   η τσέπη μας και το περιβάλλον.   ·          Συνέχιση της «προσπάθειας για μείωση των μη εξυπηρετούμενων δαν

Την Τετάρτη 22/11 Κλείνουμε τα μαγαζιά μας. Το φορολογικό έκτρωμα της Κυβέρνησης δεν θα περάσει!!!

  10/11/23 Δελτίο Τύπου Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο – έκτρωμα της Κυβέρνησης δεν θα περάσει. Όλοι οι ελεύθεροι Επαγγελματίες , Αυτοαπασχολούμενοι , Επιστήμονες Την τέταρτη  22/11 Κλείνουμε τις βιοτεχνίες, τα μαγαζιά μας, τα γραφεία  μας Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση 12.00μμ στην Ομόνοια και στην πορεία στο Υπουργείο οικονομικών             Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες ελεύθερους επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους και αυτοκινητιστές που είπαν ένα ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΟΧΙ , στα σχέδια της κυβέρνησης για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Με μαχητικό συλλαλητήριο της περασμένης Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας κάναμε ξεκάθαρο προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν θα ανεχθούμε να μας φορτώσουν και άλλα βάρη.             Την Τετάρτη 8/11 έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα.               Συνεχίζουμε δυναμικά. Με τον αγώνα μας ακυρώνουμε τα σχέδια της κυβέρνησης για νέα φοροεπιδρομή στους μικρούς επαγγελματίες . Καλούμε τα Σωματεία και τις Ενώσεις να εντείνουν το άνοιγμα που έχουν ξεκινήσει στους συναδέλφους. Με εξορμή

Δευτέρα 3/7 κινητοποίηση για αποτροπή πλειστηριασμού σε σπίτι συναδέλφου μας

  ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ – ΕΜΠΟΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ Αιμίλιου Βεάκη 36 2 ος όροφος τκ 12134 Αρ. Μητ. Σωμ. 30047/2014 τηλ 2105754560 – 69 74702115 6932383032 https://enosieveperisteriou.blogspot.com/ enosieveperisterio y @yahoo. com 30/6/2023   Η Ένωση Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων Περιστερίου καταδικάζει έναν ακόμη πλειστηριασμό που ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν τα fund την Δευτέρα 3/7/23 και αφορά το σπίτι συναδέλφου μας στο Περιστέρι. Πρόκειται για μια ακόμη πρώτη κατοικία από τις χιλιάδες που έχουν βάλει στο μάτι ότι θα αρπάξουν τα κοράκια, αξιοποιώντας όλο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο που έχουν νομοθετήσει διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις. Δεν θα τους περάσει, θα είμαστε εκεί να αποτρέψουμε έναν ακόμη απαράδεκτο πλειστηριασμό. Δεν θα αφήσουμε το συνάδελφό μας μόνο του, να του πάρουν το σπίτι που το έφτιαξε με κόπο και ιδρώτα και τώρα κινδυνεύει να το χάσει. Απαιτούμε την αναστολή όλων των πλειστηριασμών, την καθολική προστασία της πρώτης κατοικία