Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παράταση και δημοσιοποίηση της απόφασης του Δημ. Συμβουλίου για τις αιτήσεις απαλλαγής τελών για επαγγελματίες.

 

ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ – ΕΜΠΟΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Αιμίλιου Βεάκη 36 2ος όροφος τκ 12134 Αρ. Μητ. Σωμ. 30047/2014 

τηλ 2105754560 – 6974702115 - 6932383032

https://enosieveperisteriou.blogspot.com/             enosieveperisterioy@yahoo.com

30/7/2021

 

Προς:  Δήμαρχο Περιστερίου

            Αντιδημάρχους Δήμου Περιστερίου

            Ιωάννη Καλαντώνη εντεταλμένο σύμβουλο επιχειρηματικότητας Δήμου Περιστερίου.

Κοιν: Δημοτικές παρατάξεις

          ΜΜΕ

Θέμα: Παράταση και δημοσιοποίηση της απόφασης του Δημ. Συμβουλίου για τις  αιτήσεις απαλλαγής τελών για επαγγελματίες.

 

Π.Ν.Π. άρθρο 37 παρ.8 και 9 (ΦΕΚ 68/Α/20-3-

2020)

Σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 9 της ΠΝΠ (ΦΕΚ 68 Α 20/3/2020) δόθηκε η δυνατότητα στους Δήμους, για το διάστημα που διακόπτεται η λειτουργία των επιχειρήσεων, να τις απαλλάσσουν  από τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.

Το θέμα αυτό και ανεξάρτητα από την δυνατότητα που σας δίνει το ΦΕΚ, σας το θέσαμε επανειλημμένως στις συναντήσεις μας και στις ανακοινώσεις μας.

4/3/21 Ένα χρόνο μετά, αποφασίσατε την δημιουργία πλατφόρμας για αιτήσεις απαλλαγής, η οποία τέθηκε σε λειτουργία ένα μήνα αργότερα.

15/7/21 αποφασίσατε το ποσοστό απαλλαγής, την διάρκεια και το κλείσιμο της πλατφόρμας τέλος Ιουλίου. Στην απόφαση δεν συμπεριλάβατε τα τέλη ηλεκτροφωτισμού όπως προβλέπει το ΦΕΚ.

Οι αποφάσεις αυτές κρατήθηκαν ουσιαστικά κρυφές από την διοίκηση του Δήμου μας, δεν υπήρξε καμιά δημοσιοποίηση.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από την πλευρά μας, καθώς αυτές τις ημέρες ερχόμενοι σε επαφή, μαγαζί το μαγαζί στην πόλη μας, ελάχιστοι το γνώριζαν και αυτοί από την ενημέρωση που είχαμε κάνει  με απαρχή την συλλογή υπογραφών. 

Εντοπίσαμε επίσης αρκετά ερωτήματα για την ένταξη για άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες όπως κομμωτήρια, οπτικά, περιποίηση νυχιών, ΟΠΑΠ, γυμναστήρια, σχολές χορού, φροντιστήρια και γενικά δραστηριότητες που κατατάσσονται στις υπηρεσίες, ακόμα και για υποκατηγορίες της εστίασης. Υπάρχουν προβλήματα ταυτοποίησης με τους λογαριασμούς παροχής ρεύματος, ο τρόπος της εφαρμογής  και γενικά υπάρχουν πολλά αδιευκρίνιστα σημεία.

Σας καλέσαμε στο Δημοτικό συμβούλιο της 15ης Ιουλίου να παρατείνεται την λειτουργία της πλατφόρμας με ταυτόχρονη ενημέρωση. Η παράταση κατά πέντε ημέρες της αρχικής σας πρότασης αποτελεί ασφαλώς κοροϊδία, η οποία μεγαλώνει καθώς καμία από τις αποφάσεις σας δεν δημοσιοποιήθηκε. Κατά συνέπεια η δυνατότητα αυτή καθίσταται κενό γράμμα για την πλειονότητα των επαγγελματιών.

Καλούμε για άλλη μια φορά τον Δήμαρχο και συνολικά την διοίκηση του Δήμου μας.

Να δώσει στοιχεία για τον αριθμό των αιτήσεων.

 

Να παραδώσει τις μέχρι τώρα αιτήσεις για υλοποίηση.

Να δείξει έμπρακτα και ο δήμος την στήριξή του στο δικό του σύνθημα «ΣτηρίΖΩ την τοπική αγορά του Περιστερίου». Σύνθημα που το γνωρίσαμε επανειλημμένα σε σποτάκια και αναρτήσεις και να δημοσιοποίηση επιτέλους την απόφαση.

Να δώσει αναλυτικό κατάλογο Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας ΚΑΔ που εντάσσονται καθώς και την αντίστοιχη διάρκεια.

Να δώσει τηλέφωνο επικοινωνίας για διευκρινήσεις και βοήθεια.

Να συνεχίσει η πλατφόρμα να δέχεται αιτήσεις.

 

Η ένωσή μας θεωρεί αυτονόητη την υλοποίηση των προτάσεων μας και αναμένει τις δικές σας ενέργειες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΑΡΙΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

  1/6/2023   Στο φόντο μιας νέας οικονομικής κρίσης που έρχεται , όπως όλα δείχνουν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παίρνει τα μέτρα της. Μας προετοιμάζει για ένα νέο κύκλο επίθεσης στο εισόδημα και τα δικαιώματα μας. Θα το ανεχτούμε ?   Συνάδελφοι,             Την ώρα που τα Κόμματα που διεκδικούν τον Κυβερνητικό θώκο   έχουν φτιάξει μία «μαγική εικόνα» σταθερότητας, ανάπτυξης και δικαιοσύνης, για την επόμενη μέρα των εκλογών, έρχεται η Εαρινή έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να γκρεμίσει με κρότο αυτό το χάρτινο σκηνικό.        Η  έκθεση αυτή  προβλέπει ·          Κατάργηση των μέτρων στήριξης για την ενέργεια, μέχρι το τέλος του 2023 . Τέρμα και επίσημα πλέον στα   power και fuel pass.   ·          Νέα πράσινα χαράτσια για σπίτια αυτοκίνητα, και τις μικρές επιχειρήσεις. Ακόμα πιο γρήγορη μετάβαση στην πράσινη ενέργεια με τις επιπτώσεις που ήδη πληρώνει   ακριβά   η τσέπη μας και το περιβάλλον.   ·          Συνέχιση της «προσπάθειας για μείωση των μη εξυπηρετούμενων δαν

Την Τετάρτη 22/11 Κλείνουμε τα μαγαζιά μας. Το φορολογικό έκτρωμα της Κυβέρνησης δεν θα περάσει!!!

  10/11/23 Δελτίο Τύπου Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο – έκτρωμα της Κυβέρνησης δεν θα περάσει. Όλοι οι ελεύθεροι Επαγγελματίες , Αυτοαπασχολούμενοι , Επιστήμονες Την τέταρτη  22/11 Κλείνουμε τις βιοτεχνίες, τα μαγαζιά μας, τα γραφεία  μας Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση 12.00μμ στην Ομόνοια και στην πορεία στο Υπουργείο οικονομικών             Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες ελεύθερους επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους και αυτοκινητιστές που είπαν ένα ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΟΧΙ , στα σχέδια της κυβέρνησης για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Με μαχητικό συλλαλητήριο της περασμένης Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας κάναμε ξεκάθαρο προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν θα ανεχθούμε να μας φορτώσουν και άλλα βάρη.             Την Τετάρτη 8/11 έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα.               Συνεχίζουμε δυναμικά. Με τον αγώνα μας ακυρώνουμε τα σχέδια της κυβέρνησης για νέα φοροεπιδρομή στους μικρούς επαγγελματίες . Καλούμε τα Σωματεία και τις Ενώσεις να εντείνουν το άνοιγμα που έχουν ξεκινήσει στους συναδέλφους. Με εξορμή

Δευτέρα 3/7 κινητοποίηση για αποτροπή πλειστηριασμού σε σπίτι συναδέλφου μας

  ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ – ΕΜΠΟΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ Αιμίλιου Βεάκη 36 2 ος όροφος τκ 12134 Αρ. Μητ. Σωμ. 30047/2014 τηλ 2105754560 – 69 74702115 6932383032 https://enosieveperisteriou.blogspot.com/ enosieveperisterio y @yahoo. com 30/6/2023   Η Ένωση Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων Περιστερίου καταδικάζει έναν ακόμη πλειστηριασμό που ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν τα fund την Δευτέρα 3/7/23 και αφορά το σπίτι συναδέλφου μας στο Περιστέρι. Πρόκειται για μια ακόμη πρώτη κατοικία από τις χιλιάδες που έχουν βάλει στο μάτι ότι θα αρπάξουν τα κοράκια, αξιοποιώντας όλο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο που έχουν νομοθετήσει διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις. Δεν θα τους περάσει, θα είμαστε εκεί να αποτρέψουμε έναν ακόμη απαράδεκτο πλειστηριασμό. Δεν θα αφήσουμε το συνάδελφό μας μόνο του, να του πάρουν το σπίτι που το έφτιαξε με κόπο και ιδρώτα και τώρα κινδυνεύει να το χάσει. Απαιτούμε την αναστολή όλων των πλειστηριασμών, την καθολική προστασία της πρώτης κατοικία