Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ των ΕΒΕ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΤΥΧΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ.

 


Συνάδελφοι - σες

το Σάββατο 13 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου μας με θέμα

«Ασθένειες επαγγελματικές ή μη και ατυχήματα εν ώρα εργασίας.

Δικαιώματα και Διεκδικήσεις.»

Οι εισηγητικές ομιλίες και οι παρεμβάσεις  εκπροσώπων από φορείς των ΕΒΕ επιβεβαίωσαν ότι είναι η ώρα της επίλυσης του υπερώριμου αιτήματος για την διασφάλιση του εισοδήματός μας σε ασθένεια και ατύχημα από την πρώτη ημέρα.

 

Αποφασίστηκε πανελλαδική μέρα δράσης την Πέμπτη 2 Δεκέμβρη και συγκέντρωση στην Αθήνα στο ΥΠ. ΕΡΓΑΣΊΑΣ στις 09.00 πμ

Η ένωσή μας στηρίζει το αίτημα και συμμετέχει. 

Καλούμε τους συναδέλφους μας  να πάρουν μέρος στηρίζοντας έμπρακτα το αίτημα.


ΨΗΦΙΣΜΑ – ΥΠΟΜΝΗΜΑ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

 

Γνωρίζουμε πολύ καλά, πόσο μακριά από τους πραγματικές ανάγκες βρίσκεται το σύστημα υγείας, πόσο υποβαθμισμένο είναι το ασφαλιστικό σύστημα.

Δεν έχουμε το «δικαίωμα» να αρρωστήσουμε, γιατί το ταμείο δε καλύπτει αποζημίωση για όσες ημέρες αδυνατούμε να εργαστούμε σε περίπτωση ασθένειας. Το χαμένο εισόδημα δεν αναπληρώνεται και υποχρεωνόμαστε να εργαζόμαστε ακόμα και άρρωστοι.

Το ίδιο και σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος. Η αποζημίωση ξεκινά μετά από ένα μήνα απουσίας από την εργασία. Πως θα επιβιώσουμε μέχρι τότε; Ο απαραίτητος χρόνος ανάρρωσης δεν μπορεί να τηρηθεί γιατί οι υποχρεώσεις τρέχουν, τα χρέη διογκώνονται. Μισό-αποθεραπευμένοι υποχρεωνόμαστε να ξανάπαμε στην δουλειά.  Και αν υπάρχουν χρέη στο ασφαλιστικό ταμείο δεν χορηγείται ούτε αυτή η μίζερη αποζημίωση. Οι προϋποθέσεις αυτές έχουν τεθεί με στόχο να μειώσουν με τεχνητό τρόπο τους δικαιούχους και δεν προσφέρουν καμία λύση.

Η «άδεια» από την εργασία, για ασθένεια ή ατύχημα, που αποτελεί μια ζωτική ανάγκη για τους αυτοαπασχολούμενους, δεν έχει κανένα περιεχόμενο με τα μέτρα που ισχύουν.

Απαιτούμε αλλαγή των αντιλαϊκών ρυθμίσεων

Η υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας μας υποχρεώνει είτε να στηθούμε στις ατελείωτες ουρές των εξωτερικών ιατρείων των νοσοκομείων, είτε να καταφύγουμε στους ιδιώτες, με την συνεπακόλουθη οικονομική αιμορραγία. Ο εκβιασμός είναι απροκάλυπτος και η υγεία μας γίνεται χρυσοφόρο εμπόρευμα.

Σήμερα, με την κατάσταση που επικρατεί στο δημόσιο σύστημα υγείας, λόγω τους κυβερνητικής πολιτικής για την πανδημία, που έχει μετατρέψει σχεδόν κάθε νοσοκομείο σε νοσηλευτικό ίδρυμα «μιας νόσου», η κατάσταση χειροτέρεψε. Συνάδελφοί μας με χρόνια νοσήματα ή σοβαρά προβλήματα υγείας βρίσκονται σε αδιέξοδο. Πέφτουν στα νυχιά του ιδιωτικού τομέα της υγείας, που κερδοσκοπεί εκμεταλλευόμενο κάθε επείγουσα ανάγκη περίθαλψης, κάθε χρόνια ασθένεια που απαιτεί τακτική νοσηλεία.

Καταγγέλλουμε τη πολιτική περικοπής δαπανών για την Δημόσια Υγεία.

Η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη με την είσοδο των ασφαλιστικών εταιρειών στο ασφαλιστικό σύστημα με τους περιωνύμους «τρεις πυλώνες» που έχουν θεσμοθετηθεί. Οι ασφαλιστικές εταιρείες και τα συμβόλαιά τους, δεν βοήθησαν κανένα αυτοαπασχολούμενο, κανέναν εργαζόμενο στην διάρκεια της πανδημίας.

Οι πολιτικές εμπορευματοποίησης του συστήματος υγείας που  έχουν συμφωνηθεί από τις κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι αυτές που οδήγησαν τα δημόσια συστήματα υγείας σε τραγικά αδιέξοδα. Είναι οι πολιτικές, που σε συνθήκες πανδημίας, παίζουν στα ζάρια την υγεία του λαού τροφοδοτούν τα αλλεπάλληλα lockdown και τις απαγορεύσεις.

Σήμερα είμαστε πιο έμπειροι. Η πανδημία απέδειξε το παρασιτικό ρόλο του ιδιωτικού τομέα της υγείας αλλά και την ανεπάρκεια κάθε ιδιωτικού συστήματος ασφάλισης.

Η υγεία και η κοινωνική ασφάλιση δεν είναι εμπόρευμα

Η κοινωνική ασφάλιση, η Δημόσια Υγεία, η στοιχειώδης προστασία της όταν αδυνατούμε να εργαστούμε από ασθένεια και ατύχημα, δε μπορεί να μπαίνει στη ζυγαριά κόστους- οφέλους.

Καλούμε ομοσπονδίες και σωματεία να διεκδικήσουμε:

·                Πλήρη αποζημίωση από την πρώτη μέρα, και όχι μετά από 30 μέρες, σε περίπτωση ατυχήματος κατά την εργασία, και για όλο το χρονικό διάστημα που απαιτείται μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της υγείας.

·                Πλήρη αποζημίωση από την πρώτη μέρα σε περίπτωση ασθένειας, όταν απαιτείται η απουσία από την εργασία, που δεν υπάρχει σήμερα για τους αυτοαπασχολουμένους, και για όλο το χρονικό διάστημα μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της υγείας.

·                Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας για τις αποζημιώσεις λόγω ασθένειας ή ατυχήματος.

·                Αναστολή των υποχρεώσεων σε ασφαλιστικό ταμείο, εφορία  ΔΕΚΟ και Τράπεζες για όσο διάστημα ο αυτοαπασχολούμενος παραμένει εκτός εργασίας.

·                Δωρεάν σύγχρονη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη για όλους.

·                Κατάργηση τους εισφοράς για την υγεία.

·                Πρόωρη – αναπηρική σύνταξη για όσους  καταστούν ανίκανοι για εργασία.

·                Βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα σε όσους κλάδους και για όποια επαγγέλματα είναι κατοχυρωμένα για τους εργαζόμενους,  με μείωση του συντάξιμου χρόνου κατά 5 χρόνια, και εισφορές επιδοτούμενες κατά ένα μέρος από τον κρατικό προϋπολογισμό.

·                Επέκταση του ορίου για διαγνωστικές εξετάσεις ανά κλάδο και επάγγελμα ( π.χ. ξυλουργοί, επιπλοστιλβωτές, υποδηματοποιοί κτλ. που έρχονται σε επαφή με σκόνες και χημικές ουσίες να δικαιούνται περισσότερες από 2 αξονικές ή μαγνητικές που ισχύει μέχρι σήμερα)

·                Επέκταση του ορίου για φυσιοθεραπείες στις 40 κατ’ έτος και επί ανάγκης επέκταση κατά περίπτωση.

 

Το παραπάνω ψήφισμα υπογράφουμε οι εξής:

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ

 

ΠΟΒΣΚΞ     ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΏΝ ΣΩΜΑΤΕΊΩΝ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ

ΟΒΣΑ           ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΏΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΟΒΥΕ          ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΥΠΟΔΗΜΑΤΟΠΟΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΟΕΒΒ          ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΟΨΕ            ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΨΥΚΤΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΟΕΒΕΛ        ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

ΚΟΚΚΚΕ     ΚΛΑΔΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΟΥΡΕΩΝ ΚΟΜΜΩΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΠΟΒΕΣΑ    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΤΩΝ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΩΝ

ΟΕΒΕΑ      ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΠ. ΑΡΓΟΥΣ

 

ΣΩΜΑΤΕΊΑ

 

ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΕΠΙΠΛΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΞΥΛΟΥΡΓΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΣΤΕΙΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΎΜΕΝΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΚΟΥΡΕΩΝ ΚΟΜΜΩΤΩΝ

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ  & ΕΜΠΟΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

 ΕΝΩΣΗ Ε.Β.Ε. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΞΥΛΟΥΡΓΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΠΛΟΞΥΛΟΥΡΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΠΛΟΠΟΙΩΝ ΞΥΛΟΥΡΓΩΝ & ΣΥΝΑΦΏΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΥΛΟΥΡΓΩΝ & ΕΠΙΠΛΟΠΟΙΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΠΛΟΠΟΙΩΝ & ΞΥΛΟΥΡΓΩΝ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΞΥΛΟΥΡΓΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΠΛΟΞΥΛΟΥΡΓΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΠΙΠΛΟΠΟΙΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΞΥΛΟΥΡΓΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΠΛΟΞΥΛΟΥΡΓΩΝ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΠΛΟΠΟΙΩΝ & ΞΥΛΟΥΡΓΩΝ ΑΡΤΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΔΕΡΜΑΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΓΟΥΝΑΡΙΚΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΕΥΚΟΣΙΔΗΡΟΥΡΓΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΙΔΗΡΟΥΡΓΩΝ & ΑΛΟΥΜΙΝΟΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΘΕΡΜΟΥΔΡΑΥΛΙΚΏΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΕΒΕ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

ΕΒΕ ΦΑΡΚΑΔΩΝΑΣ

 

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΑΞΙ ΑΘΗΝΑΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

ΕΠΙΤΡΟΠΉ ΑΓΩΝΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΑΡΙΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

  1/6/2023   Στο φόντο μιας νέας οικονομικής κρίσης που έρχεται , όπως όλα δείχνουν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παίρνει τα μέτρα της. Μας προετοιμάζει για ένα νέο κύκλο επίθεσης στο εισόδημα και τα δικαιώματα μας. Θα το ανεχτούμε ?   Συνάδελφοι,             Την ώρα που τα Κόμματα που διεκδικούν τον Κυβερνητικό θώκο   έχουν φτιάξει μία «μαγική εικόνα» σταθερότητας, ανάπτυξης και δικαιοσύνης, για την επόμενη μέρα των εκλογών, έρχεται η Εαρινή έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να γκρεμίσει με κρότο αυτό το χάρτινο σκηνικό.        Η  έκθεση αυτή  προβλέπει ·          Κατάργηση των μέτρων στήριξης για την ενέργεια, μέχρι το τέλος του 2023 . Τέρμα και επίσημα πλέον στα   power και fuel pass.   ·          Νέα πράσινα χαράτσια για σπίτια αυτοκίνητα, και τις μικρές επιχειρήσεις. Ακόμα πιο γρήγορη μετάβαση στην πράσινη ενέργεια με τις επιπτώσεις που ήδη πληρώνει   ακριβά   η τσέπη μας και το περιβάλλον.   ·          Συνέχιση της «προσπάθειας για μείωση των μη εξυπηρετούμενων δαν

Την Τετάρτη 22/11 Κλείνουμε τα μαγαζιά μας. Το φορολογικό έκτρωμα της Κυβέρνησης δεν θα περάσει!!!

  10/11/23 Δελτίο Τύπου Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο – έκτρωμα της Κυβέρνησης δεν θα περάσει. Όλοι οι ελεύθεροι Επαγγελματίες , Αυτοαπασχολούμενοι , Επιστήμονες Την τέταρτη  22/11 Κλείνουμε τις βιοτεχνίες, τα μαγαζιά μας, τα γραφεία  μας Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση 12.00μμ στην Ομόνοια και στην πορεία στο Υπουργείο οικονομικών             Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες ελεύθερους επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους και αυτοκινητιστές που είπαν ένα ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΟΧΙ , στα σχέδια της κυβέρνησης για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Με μαχητικό συλλαλητήριο της περασμένης Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας κάναμε ξεκάθαρο προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν θα ανεχθούμε να μας φορτώσουν και άλλα βάρη.             Την Τετάρτη 8/11 έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα.               Συνεχίζουμε δυναμικά. Με τον αγώνα μας ακυρώνουμε τα σχέδια της κυβέρνησης για νέα φοροεπιδρομή στους μικρούς επαγγελματίες . Καλούμε τα Σωματεία και τις Ενώσεις να εντείνουν το άνοιγμα που έχουν ξεκινήσει στους συναδέλφους. Με εξορμή

Δευτέρα 3/7 κινητοποίηση για αποτροπή πλειστηριασμού σε σπίτι συναδέλφου μας

  ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ – ΕΜΠΟΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ Αιμίλιου Βεάκη 36 2 ος όροφος τκ 12134 Αρ. Μητ. Σωμ. 30047/2014 τηλ 2105754560 – 69 74702115 6932383032 https://enosieveperisteriou.blogspot.com/ enosieveperisterio y @yahoo. com 30/6/2023   Η Ένωση Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων Περιστερίου καταδικάζει έναν ακόμη πλειστηριασμό που ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν τα fund την Δευτέρα 3/7/23 και αφορά το σπίτι συναδέλφου μας στο Περιστέρι. Πρόκειται για μια ακόμη πρώτη κατοικία από τις χιλιάδες που έχουν βάλει στο μάτι ότι θα αρπάξουν τα κοράκια, αξιοποιώντας όλο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο που έχουν νομοθετήσει διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις. Δεν θα τους περάσει, θα είμαστε εκεί να αποτρέψουμε έναν ακόμη απαράδεκτο πλειστηριασμό. Δεν θα αφήσουμε το συνάδελφό μας μόνο του, να του πάρουν το σπίτι που το έφτιαξε με κόπο και ιδρώτα και τώρα κινδυνεύει να το χάσει. Απαιτούμε την αναστολή όλων των πλειστηριασμών, την καθολική προστασία της πρώτης κατοικία