Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ 2022

 

ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ – ΕΜΠΟΡΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Αιμίλιου Βεάκη 36 2ος όροφος τκ 12134 Αρ. Μητ. Σωμ. 30047/2014

τηλ 2105754560 – 6974702115 6932383032

https://enosieveperisteriou.blogspot.com/  enosieveperisterioy@yahoo.com

17/12/2021

Συνάδελφοι συναδέλφισσες

Αυτήν την περίοδο συζητούνται στα Δημοτικά και Περιφερειακά συμβούλια καθώς και στο κοινοβούλιο οι προϋπολογισμοί για το νέο έτος.

Βασική επιχειρηματολογία ο αναπτυξιακός  χαρακτήρας τους, με επενδύσεις στην πράσινη ανάπτυξη, την ψηφιοποίηση,  την αλλαγή του επιχειρηματικού μοντέλου, την εξωστρέφεια, την μεγέθυνση των επιχειρήσεων μέσω των εξαγορών και συγχωνεύσεων κλπ. Δισεκατομμύρια αλλάζουν χέρια μέσω διαφόρων προγραμμάτων προκειμένου να υλοποιηθούν οι στόχοι που προαναφέρθηκαν.

Ο κρατικός προϋπολογισμός προβλέπει:

Ανάπτυξη 4,5%, οι φόροι θα φτάσουν τα 50 δις αυξημένα κατά 3,5 δις από πέρυσι. Τα φυσικά πρόσωπα  θα συνεισφέρουν σχεδόν κατά 95% και το 57% των φόρων θα προέρχεται από τους άδικους έμμεσους φόρους. Διατήρηση του ΕΝΦΙΑ. Διατήρηση των απαλλαγών στον ειδικό φόρο ακινήτων (ΕΦΑ)σε επιχειρηματικούς ομίλους όπως ναυτιλιακές εταιρίες,  off shore  κλπ. που εάν εφαρμόζονταν ο νόμος χωρίς τις απαλλαγές, θα εισπράττονταν 4δις, δηλαδή 1,5 δις επιπλέον του ΕΝΦΙΑ.  

Την ίδια ώρα και ενώ η πανδημία σπέρνει θάνατο η κυβέρνηση μειώνει την κρατική χρηματοδότηση στα νοσοκομεία κατά 139 εκατ. ευρώ. Τα 268 εκατ. ευρώ του 2020 για την ήδη ξεχαρβαλωμένη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας γίνονται 138 εκατ. ευρώ. Οι κοινωνικές παροχές μειώνονται κατά 50 εκατ. ευρώ.

Η κυβέρνηση βέβαια πανηγυρίζει γιατί  μείωσε και αυτή, μετά τον ΣΥΡΙΖΑ, την φορολογία στα διανεμόμενα κέρδη  των μερισμάτων, τους συντελεστές φορολόγησης, την εισφορά αλληλεγγύης.  Σε ποιο βαθμό όμως αφορούν αυτά την μεγάλη μάζα των αυτοαπασχολούμενων  που φορολογούμαστε από το πρώτο ευρώ. Που το εισόδημά μας προσομοιάζει με αυτό των εργαζόμενων και που θα πρέπει να καλύψει και τα έξοδα του μαγαζιού. Τι να πούμε για το τέλος επιτηδεύματος ή τα τεκμήρια φορολόγησης, τα χρέη που με λίγες ή περισσότερες δόσεις αναζητούνται στο ακέραιο και βάλε.  Να αφήσουμε κατά μέρος την ακρίβεια που κατατρώει το όποιο εισόδημα και να πιστέψουμε ότι είναι κάτι που θα περάσει;

Και αυτός ο προϋπολογισμός είναι αντιλαϊκός γιατί η μεγάλη πλειοψηφία του λαού καλείται να χρηματοδότηση την λεγόμενη ανάπτυξη και οι λιγότερο φτωχοί τους φτωχότερους. 

Την ίδια ώρα ανάλογη είναι και η κατάσταση που βιώνουμε στην πόλη μας. Ο πρόσφατα ψηφισμένος προϋπολογισμός είναι κατά 14.500.000 αυξημένος και επαναλαμβάνεται ένα πλεόνασμα των 6.000.000. Από ποιους τα παίρνει και σε ποιους όμως τα δίνει.

Προωθούνται οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις και η παραχώρηση των υπηρεσιών του δήμου στους κάθε λογής εργολάβους. Ουσιαστική παρέμβαση σε αντιπλημμυρικά, όπως ανάσχεση νερών του ορεινού όγκου προς την πόλη, αντισεισμική και αντιπυρική προστασία, υπολείπονται των αναγκών.  Ελπίζουμε το αντιπλημμυρικό στην Τσαλαβούτα να υλοποιηθεί και να μην εγγράφεται από χρόνο σε χρόνο. Χαρακτηριστικό είναι ότι πολλά από τα έργα που εξαγγέλλονται έχουν προϋπολογισμό 1 ΕΝΑ ευρώ.

Η διοίκηση του Δήμου συμμετέχει διοικητικά με επικεφαλής τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο υγείας στα κέντρα υγείας.   Ανέχεται όμως την κατάσταση που επικρατεί προς δόξα των ιδιωτικών εργολάβων της υγείας. Οι γιατροί που πλέον διαθέτουν τα κέντρα υγείας είναι λιγότεροι  στο 1/3 προηγούμενων ετών.

Η κατάσταση στο νοσοκομείο Αττικό είναι γνωστή και η διοίκηση του δήμου αρνήθηκε να στηρίξει των αγώνα των εργαζομένων για προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του.

Κυβερνήσεις, περιφέρεια και Δήμοι κόπτονται για τις συνέπειες της περιβαλλοντικής αλλαγής και τα πράσινα προγράμματά τους. Νομοθετική παρέμβαση για να σταματήσουν όσοι διεκδικούν δρόμους πλατείες περιουσίες στην πόλη μας και όχι μόνο δεν βλέπουμε. Μαζί με την περιφέρεια υλοποιούν το σχέδιο ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης των σκουπιδιών. Ταυτόχρονα δίνουμε 3.250.000 στον σύνδεσμο που διαχειρίζεται τη χωματερή για την διαιώνιση του προβλήματος με τις επεκτάσεις που πραγματοποιούνται. Στην καρδιά της πόλης συνεχίζει να λειτουργεί το γκαράζ του Δήμου, ο σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων και το υπερκορεσμένο νεκροταφείο.  Τόση πράσινη ανάπτυξη δεν την αντέχουμε!!!

Τέλος τι να πούμε για την δημοτική φορολογία για την οποία καλούμαστε να ξαναπληρώσουμε αυτά που έχουμε πληρώσει προκειμένου να υλοποιείται η ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών. Είναι γνωστή η ικανότητα του Δήμου μας σε διάφορες φιέστες και στην προβολή τους. Την γνωρίσαμε και με τα βιντεάκια ¨στήριξης¨ των συναδέλφων μας στην πρώτη φάση της πανδημίας. Αναζητείτε όμως ακόμα, όταν μετά από την δική μας πίεση, αναγκάστηκε να αποφασίσει την απαλλαγή μας από τα δημ. τέλη όσο ήμασταν κλειστά. 

Αρκετά ματώσαμε ! Απαιτούμε την προστασία της δημόσιας υγείας και του εισοδήματος μας.

Διεκδικούμε την άμεση υλοποίηση των παρακάτω δίκαιων αιτημάτων μας, πρώτα και κύρια για όσους τα έχουν περισσότερο ανάγκη, αυτούς που έχουν μικρότερα εισοδήματα, κάτω των 12.000 ευρώ.

·         Επιπρόσθετη οικονομική στήριξη για τους επαγγελματίες που θα πληγούν από το νέο κύμα της πανδημίας.

·         Εδώ και τώρα μείωση των εξοντωτικών ποινών. Δωρεάν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ για όλους με ευθύνη του κράτους.

·         Επίδομα ειδικού σκοπού για τους αυτοαπασχολούμενους που νοσούν από κορονοϊό ή μπαίνουν σε καραντίνα.

·         Διαγραφή των χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής στο 100% για όσους επαγγελματίες έχουν ετήσιο ατομικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ.

·         Απαλλαγή και αναδρομική επιστροφή όλων των δημοτικών τελών για όλους τους μήνες που ήμασταν κλειστοί ή παραμένουμε με περιοριστικά μέτρα.

·         Κρατική επιδότηση που καλύπτει πλήρως τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος – Καμία διακοπή ρεύματος.

·         Διαγραφή των χρεών που δημιουργήθηκαν στην διάρκεια της καραντίνας και διαγραφή μέρους των συσσωρευμένων χρεών των προηγούμενων χρόνων σε εφορία και τράπεζες (καταρχήν τόκοι, πρόστιμα, αλλά και το 30% του υπόλοιπου χρέους) για όσους επαγγελματίες έχουν ετήσιο ατομικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ

·         Μετάθεση όλων των ρυθμίσεων για χρέη σε εφορία, τράπεζες, εισφορές για τουλάχιστον 6 μήνες

·         Κάτω οι φόροι! Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος, μείωση ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.

 

 

Για να μπορούμε να διεκδικούμε πρέπει να είμαστε υγιείς και αυτό προϋποθέτει

 

 

  • Άμεση πρόσληψη μόνιμων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων. Να λειτουργήσουν αποτελεσματικά όλα τα δημόσια κέντρα Υγείας, νοσοκομεία, εργαστήρια και να ανοίξουν άμεσα όλες οι μονάδες ΜΕΘ που χρειάζονται. Άμεση επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα Υγείας.

 

  • Να σταματήσει εδώ και τώρα η συνεχιζόμενη υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση του συστήματος Υγείας. Παλεύουμε για αποκλειστικά, δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, με κάλυψη όλων των αναγκαίων δαπανών από τον κρατικό προϋπολογισμό.

 

  • Άμεση στελέχωση των κέντρων υγείας της πόλης μας.

 

  • Μέτρα για τα ΜΜΜ, τα σχολεία, ενίσχυση σε υποδομή και προσωπικό του νοσοκομείου Αττικόν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΑΡΙΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

  1/6/2023   Στο φόντο μιας νέας οικονομικής κρίσης που έρχεται , όπως όλα δείχνουν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παίρνει τα μέτρα της. Μας προετοιμάζει για ένα νέο κύκλο επίθεσης στο εισόδημα και τα δικαιώματα μας. Θα το ανεχτούμε ?   Συνάδελφοι,             Την ώρα που τα Κόμματα που διεκδικούν τον Κυβερνητικό θώκο   έχουν φτιάξει μία «μαγική εικόνα» σταθερότητας, ανάπτυξης και δικαιοσύνης, για την επόμενη μέρα των εκλογών, έρχεται η Εαρινή έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να γκρεμίσει με κρότο αυτό το χάρτινο σκηνικό.        Η  έκθεση αυτή  προβλέπει ·          Κατάργηση των μέτρων στήριξης για την ενέργεια, μέχρι το τέλος του 2023 . Τέρμα και επίσημα πλέον στα   power και fuel pass.   ·          Νέα πράσινα χαράτσια για σπίτια αυτοκίνητα, και τις μικρές επιχειρήσεις. Ακόμα πιο γρήγορη μετάβαση στην πράσινη ενέργεια με τις επιπτώσεις που ήδη πληρώνει   ακριβά   η τσέπη μας και το περιβάλλον.   ·          Συνέχιση της «προσπάθειας για μείωση των μη εξυπηρετούμενων δαν

Την Τετάρτη 22/11 Κλείνουμε τα μαγαζιά μας. Το φορολογικό έκτρωμα της Κυβέρνησης δεν θα περάσει!!!

  10/11/23 Δελτίο Τύπου Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο – έκτρωμα της Κυβέρνησης δεν θα περάσει. Όλοι οι ελεύθεροι Επαγγελματίες , Αυτοαπασχολούμενοι , Επιστήμονες Την τέταρτη  22/11 Κλείνουμε τις βιοτεχνίες, τα μαγαζιά μας, τα γραφεία  μας Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση 12.00μμ στην Ομόνοια και στην πορεία στο Υπουργείο οικονομικών             Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες ελεύθερους επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους και αυτοκινητιστές που είπαν ένα ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΟΧΙ , στα σχέδια της κυβέρνησης για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Με μαχητικό συλλαλητήριο της περασμένης Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας κάναμε ξεκάθαρο προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν θα ανεχθούμε να μας φορτώσουν και άλλα βάρη.             Την Τετάρτη 8/11 έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα.               Συνεχίζουμε δυναμικά. Με τον αγώνα μας ακυρώνουμε τα σχέδια της κυβέρνησης για νέα φοροεπιδρομή στους μικρούς επαγγελματίες . Καλούμε τα Σωματεία και τις Ενώσεις να εντείνουν το άνοιγμα που έχουν ξεκινήσει στους συναδέλφους. Με εξορμή

Δευτέρα 3/7 κινητοποίηση για αποτροπή πλειστηριασμού σε σπίτι συναδέλφου μας

  ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ – ΕΜΠΟΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ Αιμίλιου Βεάκη 36 2 ος όροφος τκ 12134 Αρ. Μητ. Σωμ. 30047/2014 τηλ 2105754560 – 69 74702115 6932383032 https://enosieveperisteriou.blogspot.com/ enosieveperisterio y @yahoo. com 30/6/2023   Η Ένωση Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων Περιστερίου καταδικάζει έναν ακόμη πλειστηριασμό που ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν τα fund την Δευτέρα 3/7/23 και αφορά το σπίτι συναδέλφου μας στο Περιστέρι. Πρόκειται για μια ακόμη πρώτη κατοικία από τις χιλιάδες που έχουν βάλει στο μάτι ότι θα αρπάξουν τα κοράκια, αξιοποιώντας όλο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο που έχουν νομοθετήσει διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις. Δεν θα τους περάσει, θα είμαστε εκεί να αποτρέψουμε έναν ακόμη απαράδεκτο πλειστηριασμό. Δεν θα αφήσουμε το συνάδελφό μας μόνο του, να του πάρουν το σπίτι που το έφτιαξε με κόπο και ιδρώτα και τώρα κινδυνεύει να το χάσει. Απαιτούμε την αναστολή όλων των πλειστηριασμών, την καθολική προστασία της πρώτης κατοικία