Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΟΜΙΛΙΑ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΟΒΣΑ) ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

 




ΟΜΙΛΙΑ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΟΒΣΑ) ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

 

«Εκ μέρους των 4 Ομοσπονδιών και 30 Σωματείων που βρισκόμαστε εδώ σήμερα χαιρετίζουμε τη μεγάλη συγκέντρωσή μας.

Αφήσαμε τις δουλειές και μαγαζιά μας για να συμμετάσχουμε.

Όμως …ειλικρινά σας μιλάμε, άνοιξε η καρδιά μας.

Επιλέξαμε σήμερα να είμαστε εδώ γιατί βλέπουμε τη μεγάλη εικόνα.

• Τις πολιτικές που χτυπάνε το εισόδημα των λαϊκών στρωμάτων.

• Την πολιτική στην Υγεία που βάζει σε κίνδυνο εμάς και τις οικογένειές μας.

• Τη συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή που γεννούν τη φρίκη του πολέμου και μας βάζουν σε επικίνδυνα μονοπάτια.

Βλέπουμε την ανάγκη από κοινού να αντιπαλέψουμε τις αιτίες και τους ενόχους, τους κοινούς αντίπαλους.

Είμαστε περήφανοι να βρισκόμαστε δίπλα σε χιλιάδες εργαζόμενους, αγρότες, σπουδαστές, άλλους μαζικούς φορείς που αγωνίζονται για το δίκιο.

Μπροστά στην οικονομική ύφεση και την αναδουλειά, που έφερε μια νέα γενιά χρεών στη μεγάλη πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ, η κυβέρνηση ανοίγει τη συζήτηση για το ''τελευταίο μίλι'' πριν την ανάκαμψη. Ταμείο Ανάκαμψης, "αναπτυξιακός νόμος", "ατζέντα μεταρρυθμίσεων", μαζί με αναλύσεις για τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, τον τουρισμό, αξιοποιούνται για να καλλιεργούν προσδοκίες χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα.

Η προηγούμενη εμπειρία έδειξε ότι τέτοιου είδους αναπτυξιακά εργαλεία έχουν αποδέκτες και δυναμώνουν τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα μονοπώλια. Οι μικροεπιχειρήσεις των αυτοαπασχολούμενων, ακόμα και αν ένα μικρό τμήμα τους καταφέρει να πάρει κάποια ψίχουλα, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν έναν οξύτερο ανταγωνισμό στην αγορά που τους οδηγεί αντικειμενικά στον μαρασμό και τη διόγκωση των χρεών.

Οι ρυθμίσεις δεν λύνουν κανένα πρόβλημα και μεγαλώνουν το ήδη βαρύ φορτίο. Τα ραβασάκια για την "επιστρεπτέα προκαταβολή", τα εκκαθαριστικά για τη βαριά φορολογία που μένει ίδια και απαράλλακτη εδώ και χρόνια, τα ειδοποιητήρια με τις ρυθμίσεις, παλιές και νέες, βρίσκονται στα συρτάρια της κυβέρνησης και θα δρομολογηθούν το επόμενο διάστημα.

Σα να μην έφτανε η ακρίβεια στην αγορά των πρώτων υλών, στους λογαριασμούς του ρεύματος, στα καύσιμα, έρχονται τώρα νέες τεράστιες αυξήσεις λόγω των συγκρούσεων στην Ουκρανία. 34% μέσα σε μια μέρα πάνω το αέριο, 31% πάνω τα καύσιμα, 46% το πετρέλαιο θέρμανσης, μεγάλες αυξήσεις σε άλλα είδη.

Οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες εύχονται τη γρήγορη αποκατάσταση της "κανονικότητας" με τη λήξη της πανδημίας. Δυο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας, κανένα συνδικαλιστικό όργανο όπου κυριαρχούν δεν πήρε την παραμικρή απόφαση για την κατεύθυνση υπεράσπισης των δικαιωμάτων στην υγεία.

Μπορεί να λοιδορούν την ακρίβεια που θεριεύει και κατατρώει το λαϊκό εισόδημα, αλλά δεν ακουμπά τις αιτίες της. Η συζήτηση θυμίζει δελτίο αναγγελίας επικίνδυνων φυσικών φαινομένων. Καμιά αναφορά στην απελευθέρωση της Ενέργειας, τους πικρούς καρπούς της οποίας γευόμαστε σήμερα. Ούτε κουβέντα για τις ακριβοπληρωμένες επενδύσεις στην "πράσινη ενέργεια" για να εξασφαλίσουν τα ευρωπαϊκά μονοπώλια ενεργειακή αυτάρκεια. Φυσικά, καμιά συζήτηση για τους γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς που γεννούν τους πολέμους.

Ε, ΛΟΙΠΟΝ, ΛΕΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ:

Διεκδικούμε την άμεση υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας, πρώτα και κύρια για όσους τα έχουν περισσότερο ανάγκη, αυτούς που έχουν μικρότερα εισοδήματα.

Εδώ και τώρα:

§  Μείωση ΦΠΑ.

§  Κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και τα καύσιμα.

§  Επιδότηση στο ύψος των αυξήσεων στην Ενέργεια.

§  Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος.

§  Διαγραφή των χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής, τόκων και προστίμων, 30% των υπόλοιπων χρεών.

Αρνούμαστε να ταΐζουμε τα μονοπώλια και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Αρνούμαστε να φορτωθούμε πάλι εμείς τον λογαριασμό του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της οικονομικής κρίσης.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω. Καλή δύναμη!».


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΑΡΙΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

  1/6/2023   Στο φόντο μιας νέας οικονομικής κρίσης που έρχεται , όπως όλα δείχνουν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παίρνει τα μέτρα της. Μας προετοιμάζει για ένα νέο κύκλο επίθεσης στο εισόδημα και τα δικαιώματα μας. Θα το ανεχτούμε ?   Συνάδελφοι,             Την ώρα που τα Κόμματα που διεκδικούν τον Κυβερνητικό θώκο   έχουν φτιάξει μία «μαγική εικόνα» σταθερότητας, ανάπτυξης και δικαιοσύνης, για την επόμενη μέρα των εκλογών, έρχεται η Εαρινή έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να γκρεμίσει με κρότο αυτό το χάρτινο σκηνικό.        Η  έκθεση αυτή  προβλέπει ·          Κατάργηση των μέτρων στήριξης για την ενέργεια, μέχρι το τέλος του 2023 . Τέρμα και επίσημα πλέον στα   power και fuel pass.   ·          Νέα πράσινα χαράτσια για σπίτια αυτοκίνητα, και τις μικρές επιχειρήσεις. Ακόμα πιο γρήγορη μετάβαση στην πράσινη ενέργεια με τις επιπτώσεις που ήδη πληρώνει   ακριβά   η τσέπη μας και το περιβάλλον.   ·          Συνέχιση της «προσπάθειας για μείωση των μη εξυπηρετούμενων δαν

Την Τετάρτη 22/11 Κλείνουμε τα μαγαζιά μας. Το φορολογικό έκτρωμα της Κυβέρνησης δεν θα περάσει!!!

  10/11/23 Δελτίο Τύπου Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο – έκτρωμα της Κυβέρνησης δεν θα περάσει. Όλοι οι ελεύθεροι Επαγγελματίες , Αυτοαπασχολούμενοι , Επιστήμονες Την τέταρτη  22/11 Κλείνουμε τις βιοτεχνίες, τα μαγαζιά μας, τα γραφεία  μας Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση 12.00μμ στην Ομόνοια και στην πορεία στο Υπουργείο οικονομικών             Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες ελεύθερους επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους και αυτοκινητιστές που είπαν ένα ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΟΧΙ , στα σχέδια της κυβέρνησης για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Με μαχητικό συλλαλητήριο της περασμένης Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας κάναμε ξεκάθαρο προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν θα ανεχθούμε να μας φορτώσουν και άλλα βάρη.             Την Τετάρτη 8/11 έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα.               Συνεχίζουμε δυναμικά. Με τον αγώνα μας ακυρώνουμε τα σχέδια της κυβέρνησης για νέα φοροεπιδρομή στους μικρούς επαγγελματίες . Καλούμε τα Σωματεία και τις Ενώσεις να εντείνουν το άνοιγμα που έχουν ξεκινήσει στους συναδέλφους. Με εξορμή

Δευτέρα 3/7 κινητοποίηση για αποτροπή πλειστηριασμού σε σπίτι συναδέλφου μας

  ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ – ΕΜΠΟΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ Αιμίλιου Βεάκη 36 2 ος όροφος τκ 12134 Αρ. Μητ. Σωμ. 30047/2014 τηλ 2105754560 – 69 74702115 6932383032 https://enosieveperisteriou.blogspot.com/ enosieveperisterio y @yahoo. com 30/6/2023   Η Ένωση Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων Περιστερίου καταδικάζει έναν ακόμη πλειστηριασμό που ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν τα fund την Δευτέρα 3/7/23 και αφορά το σπίτι συναδέλφου μας στο Περιστέρι. Πρόκειται για μια ακόμη πρώτη κατοικία από τις χιλιάδες που έχουν βάλει στο μάτι ότι θα αρπάξουν τα κοράκια, αξιοποιώντας όλο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο που έχουν νομοθετήσει διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις. Δεν θα τους περάσει, θα είμαστε εκεί να αποτρέψουμε έναν ακόμη απαράδεκτο πλειστηριασμό. Δεν θα αφήσουμε το συνάδελφό μας μόνο του, να του πάρουν το σπίτι που το έφτιαξε με κόπο και ιδρώτα και τώρα κινδυνεύει να το χάσει. Απαιτούμε την αναστολή όλων των πλειστηριασμών, την καθολική προστασία της πρώτης κατοικία