Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ - ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 7:30μμ ΣΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

 




ΑΘΗΝΑ 26/9/2022

 

Στις 5 Οκτώβρη 6:30 Πλατεία Κάνιγγος

Οι επαγγελματίες απαντάμε στον εμπαιγμό της κυβέρνησης

Κλιμακώνουμε τη δράση μας

Συμμετέχουμε στην πανελλαδική απεργία 9 Νοέμβρη

 

Συνάδελφοι,

                Ψηφίστηκε  αυτές τις ημέρες στην ολομέλεια της Βουλής,  σε  τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών , η περίφημη εξαγγελία της Κυβέρνησης για την κατάργηση του τέλους  επιτηδεύματος , αποκλειστικά όμως για τους ελευθέρους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις οι όποιες θα αυξήσουν τις θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Αποτελεί πραγματική πρόκληση για τους εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους που σήμερα σηκώνουν ένα τεράστιο βάρος χρεών , απότοκο των προηγούμενων κρίσεων, που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις άμεσες υποχρεώσεις λόγω κυρίως των τεράστιων αυξήσεων στην ενέργεια, που καθημερινά πέφτουν θύματα των τραπεζών και των εισπρακτικών εταιριών που πλειστηριάζουν την πρώτη τους κατοικία, να συνεχίζουν να πληρώνουν άλλο ένα «μνημονικό χαράτσι» που ζει και  βασιλεύει.

Αλήθεια οι αυτοαπασχολούμενοι με ποιο τρόπο θα διατηρήσουν τις δικές τους θέσεις απασχόλησης?

Αποτελεί πρόκληση όμως και το γεγονός ότι  οι επιχειρήσεις  που απαλλάσσονται από αυτό το χαράτσι δεν ανήκουν στην κατηγορία που προαναφέραμε. Ανήκουν στην κατηγορία εκείνη των μεσαίων και δυναμικών επιχειρήσεων, των «υγιών», όπως τις αποκαλούν ,  που παρουσιάζουν αύξηση τζίρου και κερδών , και για αυτό τα λόγο  και προχωρούν και σε προσλήψεις.

Έχουν πολύ μεγάλες ευθύνες οι Ηγεσίες των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργάνων των επαγγελματιών σε ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ γιατί καλλιέργησαν κλίμα προσμονής και αναμονής ,ότι κάτι έχουμε να περιμένουμε από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης ,  την ίδια  στιγμή που δεχόμαστε αυτή την ολομέτωπη επίθεση. Άλλωστε τι να περιμένει κανείς από Κυβερνήσεις και Κόμματα που διαμόρφωσαν το πλαίσιο  στο οποίο δουλεύουμε και μας έφτασαν έως εδώ. 

Συνάδελφοι , δεν υπάρχει περιθώριο αναμονής . Κάθε μέρα που περνάει πρέπει να την αξιοποιούμε για την οργάνωση της πάλης μας. Οι τελευταίες κινητοποιήσεις που είχαν ως αποτέλεσμα την αποτροπή  πλειστηριασμών σπιτιών και μαγαζιών συναδέλφων που οργάνωσε η ΟΒΣΑ δείχνουν το δρόμο. Μόνο με την οργανωμένη παρέμβαση μπορούμε να ικανοποιήσουμε τα αιτήματα μας. 

  • Καλούμε τα σωματεία να πυκνώσουν τις πρωτοβουλίες το τριήμερο 3-4-5 Οκτώβρη για την ενημέρωση και κινητοποίηση των συναδέλφων.
  • Συμμετέχουμε μαζικά στην κινητοποίηση της ΟΒΣΑ την Τέταρτη 5 , 6:30  Πλατεία Κάνιγγος
  • Κλιμακώνουμε τη δράση μας και συμμετέχουμε μαζικά στην Πανελλαδική Απεργία στις 9 Νοέμβρη. Τώρα ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ να πάρουν απόφαση συμμετοχής  στις κινητοποιήσεις , ακόμα και με κλείσιμο καταστημάτων

 

                Απαιτούμε εδώ και τώρα

·         Να οριστεί πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας στα επίπεδα που βρίσκονταν οι τιμές πριν την ενεργειακή  κρίση (με αναδρομική ισχύ από 1/1/2022)

·         Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υπέρογκες αυξήσεις λογαριασμούς .

·         Καμιά αύξηση των χρεώσεων Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας , για να λειτουργήσει ως Μονιμος Μηχανισμός Αντιστάθμισης κινδύνου, χρηματοδοτώντας με δικά μας λεφτά τους παρόδους για μια ακόμα φορά. 

·         Κατάργηση της έμμεσης φορολογίας στην ενέργεια. (ΦΠΑ, Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης κτλ)

·         Άμεση κα πλήρη επαναλειτουργία των ουνιτικών μονάδων χωρίς τις δεσμεύσεις του χρηματιστηρίου ρύπων που αυξάνουν τεχνητά την τιμή του ρεύματος που παράχθηκε από λιγνίτη.

·         Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

·         Άμεση επαναφορά του αφορολόγητου 12.000 , προσαυξημένο κατά 5.000 για κάθε προστατευόμενο τέκνο.

·         Διαγραφή  χρεών για τους μικρούς επαγγελματίες και τα λαϊκά νοικοκυριά. 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                                       ΣΦΑΝΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΑΡΙΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

  1/6/2023   Στο φόντο μιας νέας οικονομικής κρίσης που έρχεται , όπως όλα δείχνουν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παίρνει τα μέτρα της. Μας προετοιμάζει για ένα νέο κύκλο επίθεσης στο εισόδημα και τα δικαιώματα μας. Θα το ανεχτούμε ?   Συνάδελφοι,             Την ώρα που τα Κόμματα που διεκδικούν τον Κυβερνητικό θώκο   έχουν φτιάξει μία «μαγική εικόνα» σταθερότητας, ανάπτυξης και δικαιοσύνης, για την επόμενη μέρα των εκλογών, έρχεται η Εαρινή έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να γκρεμίσει με κρότο αυτό το χάρτινο σκηνικό.        Η  έκθεση αυτή  προβλέπει ·          Κατάργηση των μέτρων στήριξης για την ενέργεια, μέχρι το τέλος του 2023 . Τέρμα και επίσημα πλέον στα   power και fuel pass.   ·          Νέα πράσινα χαράτσια για σπίτια αυτοκίνητα, και τις μικρές επιχειρήσεις. Ακόμα πιο γρήγορη μετάβαση στην πράσινη ενέργεια με τις επιπτώσεις που ήδη πληρώνει   ακριβά   η τσέπη μας και το περιβάλλον.   ·          Συνέχιση της «προσπάθειας για μείωση των μη εξυπηρετούμενων δαν

Την Τετάρτη 22/11 Κλείνουμε τα μαγαζιά μας. Το φορολογικό έκτρωμα της Κυβέρνησης δεν θα περάσει!!!

  10/11/23 Δελτίο Τύπου Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο – έκτρωμα της Κυβέρνησης δεν θα περάσει. Όλοι οι ελεύθεροι Επαγγελματίες , Αυτοαπασχολούμενοι , Επιστήμονες Την τέταρτη  22/11 Κλείνουμε τις βιοτεχνίες, τα μαγαζιά μας, τα γραφεία  μας Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση 12.00μμ στην Ομόνοια και στην πορεία στο Υπουργείο οικονομικών             Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες ελεύθερους επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους και αυτοκινητιστές που είπαν ένα ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΟΧΙ , στα σχέδια της κυβέρνησης για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Με μαχητικό συλλαλητήριο της περασμένης Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας κάναμε ξεκάθαρο προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν θα ανεχθούμε να μας φορτώσουν και άλλα βάρη.             Την Τετάρτη 8/11 έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα.               Συνεχίζουμε δυναμικά. Με τον αγώνα μας ακυρώνουμε τα σχέδια της κυβέρνησης για νέα φοροεπιδρομή στους μικρούς επαγγελματίες . Καλούμε τα Σωματεία και τις Ενώσεις να εντείνουν το άνοιγμα που έχουν ξεκινήσει στους συναδέλφους. Με εξορμή

Δευτέρα 3/7 κινητοποίηση για αποτροπή πλειστηριασμού σε σπίτι συναδέλφου μας

  ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ – ΕΜΠΟΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ Αιμίλιου Βεάκη 36 2 ος όροφος τκ 12134 Αρ. Μητ. Σωμ. 30047/2014 τηλ 2105754560 – 69 74702115 6932383032 https://enosieveperisteriou.blogspot.com/ enosieveperisterio y @yahoo. com 30/6/2023   Η Ένωση Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων Περιστερίου καταδικάζει έναν ακόμη πλειστηριασμό που ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν τα fund την Δευτέρα 3/7/23 και αφορά το σπίτι συναδέλφου μας στο Περιστέρι. Πρόκειται για μια ακόμη πρώτη κατοικία από τις χιλιάδες που έχουν βάλει στο μάτι ότι θα αρπάξουν τα κοράκια, αξιοποιώντας όλο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο που έχουν νομοθετήσει διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις. Δεν θα τους περάσει, θα είμαστε εκεί να αποτρέψουμε έναν ακόμη απαράδεκτο πλειστηριασμό. Δεν θα αφήσουμε το συνάδελφό μας μόνο του, να του πάρουν το σπίτι που το έφτιαξε με κόπο και ιδρώτα και τώρα κινδυνεύει να το χάσει. Απαιτούμε την αναστολή όλων των πλειστηριασμών, την καθολική προστασία της πρώτης κατοικία