Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ - ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ

 



ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ – ΕΜΠΟΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Αιμίλιου Βεάκη 36 2ος όροφος τκ 12134 Αρ. Μητ. Σωμ. 30047/2014

τηλ 2105754560 – 6974702115 6932383032

https://enosieveperisteriou.blogspot.com/    enosieveperisterioy@yahoo.com

21/11/2022

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ.

Η ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ

Κυριακή 27 Νοέμβρη στις 11:00 συγκέντρωση

Εθνικής Αντιστάσεως & Καραθεοδωρή 

Πολυκαταστήματα και κυβέρνηση αποφάσισαν άνοιγμα των καταστημάτων για την Κυριακή 27 Νοέμβρη. Όλως τυχαίως μαζί με την Black Friday την Παρασκευή 25/11 και την Cyber Monday την Δευτέρα 28/11. Ένα τετραήμερο κομμένο και ραμμένο για τις εμπορικές αλυσίδες. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι επανέφεραν κάτι που είχε καταργηθεί και μάλιστα άλλαζαν συνεχώς την ημερομηνία.

Η εξέλιξη αυτή είναι συνέχεια της απαλλαγής τους τέλους επιτηδεύματος για τα δυναμικότερα τμήματα των επαγγελματιών και όχι για όλους μας. Αυτό σε συνδυασμό με την ανυπαρξία του οποιουδήποτε μέτρου για τους αυτοαπασχολούμενους δείχνει καθαρά ποιους εξυπηρετούν.  

Οι αυτοαπασχολούμενοι με τις οικογένειές μας γνωρίζουμε καλά τι σημαίνουν τα διάφορα events, happenings και τόσα άλλα προκειμένου να ενισχύεται η μονοπώληση της αγοράς.

Δεν λείπουν οι ώρες στους καταναλωτές για να ψωνίσουν, τα χρήματα λείπουν.

Εργαζόμενοι και μικροεπαγγελματίες λέμε όχι στην φυσική μας εξόντωση από ατέλειωτα ωράρια. Με αγωνία και ενδιαφέρον σκεφτόμαστε τις γυναίκες και ιδιαίτερα τις εγκυμονούσες και μικρομάνες.  Το μεγάλωμα των παιδιών μας χωρίς τις απαραίτητες δομές από βρεφικούς,  παιδικούς σταθμούς κλπ.

Στους ώμους των ενώσεών μας, των συλλόγων μας και του κάθε ένα από εμάς πέφτει το βάρος  της αντίστασης σε όλα αυτά. Οι συνδικαλιστικές μας ηγεσίες σε ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ όταν δεν συμφωνούν ανοιχτά, δεν κάνουν τίποτα ουσιαστικά για την απόκρουση αυτών των πολιτικών.  Περιορίζονται σε κοινωνικούς διαλόγους!!!

Απαιτούμε :

ü  Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας

ü  Επίδομα άδειας μητρότητας για τις αυτοαπασχολούμενες, δύο μήνες πριν και έξι μήνες μετά τον τοκετό στο ύψος του βασικού μισθού. Απαλλαγή από τις ασφαλιστικές εισφορές για ένα χρόνο μετά τον τοκετό.

ü  Αναστολή κατασχέσεων και απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

ü  Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000, με προοδευτική αύξηση της φορολογίας για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, της προκαταβολής φόρου.

ü  Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς πρόσθετα χαράτσια.

ü  Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

ü  Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς. Άμεση ρύθμιση των χρεών

ü  Διαγραφή χρεών σε εφορία και τράπεζες. Του συνόλου των τόκων και των προστίμων. Του 30% του υπόλοιπου χρέους για τους εν ενεργεία και του 50% για όσους έβαλαν λουκέτο.

ü  Διαγραφή τόκων και προστίμων για χρέη ατομικής ασφάλισης. Επίσης, διαγραφή του μέρους των χρεών που αφορά την εισφορά υγείας. Η υγεία πρέπει να είναι δημόσια και δωρεάν για όλους, με σύγχρονες και επαρκείς υπηρεσίες.

ü  Αυξήσεις στις συντάξεις              


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΑΡΙΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

  1/6/2023   Στο φόντο μιας νέας οικονομικής κρίσης που έρχεται , όπως όλα δείχνουν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παίρνει τα μέτρα της. Μας προετοιμάζει για ένα νέο κύκλο επίθεσης στο εισόδημα και τα δικαιώματα μας. Θα το ανεχτούμε ?   Συνάδελφοι,             Την ώρα που τα Κόμματα που διεκδικούν τον Κυβερνητικό θώκο   έχουν φτιάξει μία «μαγική εικόνα» σταθερότητας, ανάπτυξης και δικαιοσύνης, για την επόμενη μέρα των εκλογών, έρχεται η Εαρινή έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να γκρεμίσει με κρότο αυτό το χάρτινο σκηνικό.        Η  έκθεση αυτή  προβλέπει ·          Κατάργηση των μέτρων στήριξης για την ενέργεια, μέχρι το τέλος του 2023 . Τέρμα και επίσημα πλέον στα   power και fuel pass.   ·          Νέα πράσινα χαράτσια για σπίτια αυτοκίνητα, και τις μικρές επιχειρήσεις. Ακόμα πιο γρήγορη μετάβαση στην πράσινη ενέργεια με τις επιπτώσεις που ήδη πληρώνει   ακριβά   η τσέπη μας και το περιβάλλον.   ·          Συνέχιση της «προσπάθειας για μείωση των μη εξυπηρετούμενων δαν

Την Τετάρτη 22/11 Κλείνουμε τα μαγαζιά μας. Το φορολογικό έκτρωμα της Κυβέρνησης δεν θα περάσει!!!

  10/11/23 Δελτίο Τύπου Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο – έκτρωμα της Κυβέρνησης δεν θα περάσει. Όλοι οι ελεύθεροι Επαγγελματίες , Αυτοαπασχολούμενοι , Επιστήμονες Την τέταρτη  22/11 Κλείνουμε τις βιοτεχνίες, τα μαγαζιά μας, τα γραφεία  μας Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση 12.00μμ στην Ομόνοια και στην πορεία στο Υπουργείο οικονομικών             Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες ελεύθερους επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους και αυτοκινητιστές που είπαν ένα ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΟΧΙ , στα σχέδια της κυβέρνησης για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Με μαχητικό συλλαλητήριο της περασμένης Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας κάναμε ξεκάθαρο προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν θα ανεχθούμε να μας φορτώσουν και άλλα βάρη.             Την Τετάρτη 8/11 έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα.               Συνεχίζουμε δυναμικά. Με τον αγώνα μας ακυρώνουμε τα σχέδια της κυβέρνησης για νέα φοροεπιδρομή στους μικρούς επαγγελματίες . Καλούμε τα Σωματεία και τις Ενώσεις να εντείνουν το άνοιγμα που έχουν ξεκινήσει στους συναδέλφους. Με εξορμή

Δευτέρα 3/7 κινητοποίηση για αποτροπή πλειστηριασμού σε σπίτι συναδέλφου μας

  ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ – ΕΜΠΟΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ Αιμίλιου Βεάκη 36 2 ος όροφος τκ 12134 Αρ. Μητ. Σωμ. 30047/2014 τηλ 2105754560 – 69 74702115 6932383032 https://enosieveperisteriou.blogspot.com/ enosieveperisterio y @yahoo. com 30/6/2023   Η Ένωση Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων Περιστερίου καταδικάζει έναν ακόμη πλειστηριασμό που ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν τα fund την Δευτέρα 3/7/23 και αφορά το σπίτι συναδέλφου μας στο Περιστέρι. Πρόκειται για μια ακόμη πρώτη κατοικία από τις χιλιάδες που έχουν βάλει στο μάτι ότι θα αρπάξουν τα κοράκια, αξιοποιώντας όλο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο που έχουν νομοθετήσει διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις. Δεν θα τους περάσει, θα είμαστε εκεί να αποτρέψουμε έναν ακόμη απαράδεκτο πλειστηριασμό. Δεν θα αφήσουμε το συνάδελφό μας μόνο του, να του πάρουν το σπίτι που το έφτιαξε με κόπο και ιδρώτα και τώρα κινδυνεύει να το χάσει. Απαιτούμε την αναστολή όλων των πλειστηριασμών, την καθολική προστασία της πρώτης κατοικία